Specialiști în diagnosticul și tratamentul apneei de somn.

Despre noi

Despre noi

La Clinica de Somn, obiectivul nostru principal este știința somnului și medicina somnului, asigurându-ne că respectăm întotdeauna cele mai bune practici de îngrijire medicală.
Clinica noastră oferă cele mai noi tehnologii în diagnosticarea și tratarea celor mai frecvente tulburări de somn: sforăit, apnee, parasomnie, insomnie, hipersomnie, tulburări de ritm circadian, etc.
Abordarea tratamentului tulburărilor de somn a rămas mult prea mult timp stagnată.
Este misiunea noastră să schimbăm modul în care sunt tratate tulburările de somn.
Specialiști in diagnosticul și tratamentul apneei de somn, oferim teste de screening și consultații medicale accesibile tuturor.
woman-doctor1

Faceți cunoștință cu specialiștii noștri în somnologie și probleme respiratorii

________________

Dr. Mioara Szathmary

medic specialist pneumolog

Competențe: bronhoscopie, somnologie

________________

Abordarea noastră

De ce să apelezi la specialiști în somnologie?

Așadar, clinica noastra lucreaza cu o serie de dispozitive medicale pentru a observa somnul pacienților în timpul nopții, care vizează în special măsurarea activității creierului și a respirației, precum și observarea mișcărilor pacienților în timpul nopții. Înregistrăm zgomotele și vorbirea acestora pentru a permite specialistului să analizeze aceste semnale fiziologice și, eventual, să stabilească un diagnostic legat de tulburarea de somn.

Consultații

CE SE INTAMPLA IN TIMPUL UNEI CONSULTATII

Plângerile legate de tulburările de somn se aplică unei perioade din viața noastră când suntem inconștienți. Vă sfătuim, atunci când este posibil, să veniți cu cineva care vă va asista nopțile pentru a promova o analiză mai detaliată.

Apelăm la ceea ce numim anamneză, în care specialistul în somn pune întrebări și dirijează conversația. De asemenea, putem folosi chestionare standard pentru a merge mai departe în analiza simptomelor. Aceste chestionare oferă specialiștilor în somn informații despre prezența unui simptom, frecvența acestuia, intensitatea acestuia și dacă are legătură cu alte simptome care ar putea confirma un diagnostic.

La finalul consultării vă vom oferi o strategie cu două opțiuni. Fie diagnosticul este clar și începem tratamentul, fie trebuie să continuăm munca de investigație cu instrumente care ne vor permite să confirmăm sau să stabilim un diagnostic mai precis.

Pacientul este chemat din nou pentru a auzi rezultatele și pentru a discuta protocoalele de tratament cu specialistul în somnologie.

Studii de somn

Ce este un studiu de somn?

Un studiu de somn este o înregistrare fiziologică complexă efectuată ca parte a unei evaluări generale pentru a vedea ce se întâmplă în timpul somnului. Sunt înregistrate multe lucruri, inclusiv activitatea undelor cerebrale (EEG), tonusul muscular (EMG), ritmul cardiac (ECG), tiparele de respirație, nivelurile de oxigen, mișcările picioarelor și videoclipuri cu mișcări și comportamente anormale. Pe lângă aceste canale standard de înregistrare, există o serie de înregistrări suplimentare care pot fi adăugate, în funcție de problema clinică.

Ce se întâmplă mai departe?

Odată ce a fost efectuat un studiu de somn, datele înregistrate trebuie analizate, pentru a determina tipul de somn și numărul de evenimente, cum ar fi problemele de respirație care apar pe parcursul nopții.

Ce face medicul somnolog?

Rolul medicului somnolog este de a integra datele înregistrate în timpul unui studiu de somn cu simptomele pacientului pentru a face un diagnostic și un plan de tratament potrivit pacientului.

Poligrafia ventilatorie nocturna

POLIGRAFIE RESPIRATORIE

Poligraful este un dispozitiv care monitorizează respirația în timpul somnului, înregistrează întreruperile acesteia și analizează alți parametri, printre care fi pulsul, saturația de oxigen și poziția corpului. Investigația are loc pe timpul nopții, la domiciliul pacientului, iar rezultatele sunt interpretate de medicul specialist, care va analiza tipul de apnee și severitatea acesteia. Acest instrument are o utilizare importanta în detectarea apneei în somn.

Polisomnografie

CE ESTE POLISOMNOGRAFIA?

În timpul unei polisomnografii, specialistul monitorizează somnul pacientului o noapte întreagă și folosește instrumente de măsurare pentru a-i observa activitatea nocturnă.

Vom studia:

  • activitatea creierului cu o electroencefalogramă,
  • miscarea ochilor,
  • tonusului muscular,
  • activitatea inimii,
  • respirația prin mișcarea toracoabdominală, fluxul de aer prin nas și gură și prin măsurarea oxigenului din sânge.

De asemenea, vom amplasa senzori de mișcare pentru a determina dacă sunt benigne sau dacă sunt tipul de mișcări ritmice observate în sindromul picioarelor neliniştite, epilepsie și alte patologii neurologice.

Putem adăuga măsurători ale tensiunii arteriale pe timp de noapte, precum și videoclipuri în infraroșu sincronizate cu înregistrări electroencefalografice pentru a observa comportamentul pacientului în timpul somnului împreună cu evenimentele fizice.

Investigații auxiliare

Spirometrie

Spirometria este un test simplu, care ajută la diagnosticarea și monitorizarea anumitor afecțiuni ale plămânilor, prin măsurarea volumului de aer expirator.

Spirometrul măsoară volumul aerului expirat într-o secundă, precum și volumul total de aer ce poate fi expirat o dată.

Aceste rezultate vor fi comparate cu parametri normali ai unei persoane de aceeași vârstă, înălțime și sex.

Măsurătorile vor arăta și dacă suferi de obstrucții și restricții pulmonare sau o combinație între cele două.

Pulsoximetria

Pulsoximetria este o metoda noninvaziva si nedureroasa de a testa si masura nivelul saturatiei de oxigen din organism, sau nivelul oxigenului din sange.

Ea poate detecta si cele mai mici schimbari in ceea ce priveste eficienta transportarii oxigenului de la inima la extremitati, incluzand maini si picioare.

Cum functioneaza pulsoximetria

In timpul unei monitorizari a pulsoximetriei, un dispozitiv mic se plaseaza pe ureche, pe degetul mainii sau al piciorului . Mici raze de lumina trec prin sangele degetului , masurand cantitatea de oxigen. Acest lucru se intampla prin masurarea modificarilor de absorbtie a luminii din sangele oxigenat si din cel dezoxigenat.

Acest procedeu nu este dureros si astfel, pulsoximetrul va putea sa redea care este nivelul saturatiei de oxigen, dar si bataile inimii.

Rezultatele pulsoximetriei

Acest test este foarte precis, in special atunci cand este efectuat in spitale, sau clinici medicale. Marja de eroare este de maxim 2 procente in plus sau in minus.

In mod normal, mai mult de 89 de procente din sangele tau ar trebui sa poarte oxigen, acesta fiind nivelul de saturatie necesar pentru a mentine celulele si corpul tau sanatoase. Pe moment, un nivel mai scazut de saturatie cu oxigen nu este periculos, dar in mod repetat, poate pune probleme de sanatate.

Un nivel de saturatie de 95 de procente este considerat de catre specialisti a fi normal pentru majoritatea oamenilor, in timp ce un nivel de 92 de procente poate indica o posibila hipooxemie, adica o deficienta a oxigenului de a ajunge in tesuturile corpului.